Kак да се запази лоялността на работното място?

полиграф

Лоялността е едно от нещата, които показват, че служителите са удовлетворени от работата си. Успехът на лидера е значителен, само когато успее да заслужи лоялността на членовете на своя екип. Независимо, че в съвременния свят се приема, че парите са основният мотивиращ фактор, лоялността е психологическа характеристика – проява на почтеност,подкрепа и  добросъвестност към работата, колектива, институцията, организацията.

Желанието на човек да се стреми към успеха по формулата „Ние – не само Аз”.

Колкото повече се гони печалбата, толкова лоялността започва да се пренебрегва. Никой не работи във вакуум и отношението на всеки въздейства върху околните, без значение къде се намира в йерархията. Ето препоръките на д-р Дийпак Чопра

Kак да се запази лоялността на работното място?

1. Въздържане от прояви на нелоялност –
Клюки в офиса, разпространение на мълва, „удари под кръста“.

2. Работа върху обединяване на усилията. –
Бъдете съпричастни и състрадателни към хората, с които работите. Подкрепяйте новите проекти с готовност, дори да не получавате веднага материална награда.

3. Уважение към конкурентите. –
Фактът, че се конкурирате с другите в работата, не ви прави враждуващи съперници. Не се очаква само един да победи. Целият отбор трябва да победи.

4. Споделяне на постигнатите успехи. –
Включване на екипа в наградите и оценките, които се получават. Когато е възможно, правете значими жестове чрез партита, бонуси, подаръци, похвали като знак на оценка.

5.Повече яснота без тайни. –
Правете намеренията и решенията по възможно най-ясен начин. Споделянето на финансите със служителите печели лоялност. Това е начин да се затвори дупката между мениджър и работещи.

6. Няма „Аз“ без „Ние“. –
Това си напомняйте всеки ден, за да бъдете скромни в успехите си и все по-способни за оцеляване в кризата на работното място.